top of page

Filosofikafeer i Asker bibliotekJeg har i mer enn ti år, fram til 2023, ledet filosofikafeer på Asker bibliotek fire ganger i semesteret. Arrangør var Asker lokallag av Human-Etisk Forbund i samarbeid med Asker bibliotek.

Samtalene pleide å være livlige og utforskende. Kveldens tema var ikke bestemt på forhånd, men ble foreslått av deltakerne i form av spørsmål (eksempler: se bildet under). Filosofikafeen fikk i de første årene et «grunnfjell» av deltakerne som kom ofte, og i tillegg dukket alltid noen nye opp som vil finne ut av hva tilbudet gikk ut på. Det ga en god miks av erfarne og ferske deltakere. Filosofikafeen var åpen for alle, og ikke bare for medlemmer av Human-Etisk Forbund. Men trengte heller ikke å være enig i forbundets synspunkter, og vi sto fritt til å drøfte hva vi ville.Filosofikafeene startet med at deltakerne foreslo spørsmål til drøfting, deretter valgte vi ett av dem for kveldens diskusjon.

Siste
Arkiv
Søk på tema
bottom of page