top of page

Ny antologi: The Socratic Handbook


Min filosofisk praksis-kollega Michael Noah Weiss (som har gjort nordmann av seg) har redigert en ny antologi om dialogmetoder innenfor filosofisk praksis, med tittelen The Socratic Handbook. Dialogue Methods for Philosophical Practice. Jeg er en av de 34 praktikere fra 20 land som Michael har fått til å bidra.

Antologien, som Michael presenterer på et åpent møte på Café Mistral i Oslo mandag 14. september kl 19 – se invitasjon fra arrangør Norsk selskap for filosofisk praksis ved å klikke her – byr på et stort mangfold av dialogmetoder og innfallsvinkler som filosofiske praktikere kan benytte seg av. Det er første gang et slikt mangfold blir presentert på et kompakt vis mellom to permer.

Som boktittelen antyder, er Sokrates og hans maieutiske metode, dvs. hans filosofiske jordmorkunst, en inspirasjonskilde for alle bidragene. Disse belyser ulike måter å få den andre til å undre seg på, samt endre perspektiver og tenkemåter – kort sagt til å filosofere over eget liv og egne muligheter.

Artiklene er på engelsk, selv om antologien er utgitt på Lit Verlag, i en skriftserie kalt Schriftenreihe der Initiative Weltethos Österreich, Band 9, 2015. Boka har ISBN-nummer 978-3-643-90659-5 og kan bestilles på Lit Verlags nettbutikk ved å klikke her.

Mitt bidrag har tittelen The art of Questioning, og kan leses (i pdf-format) ved å klikke her.

Siste
Arkiv
Søk på tema
bottom of page