top of page

En godt besøkt filosofisk kafé


Hva er en god dialog? Det var temaet på den filosofiske kafeen jeg holdt på Litteraturhuset i Oslo 27. mai. Omlag 35 personer hadde funnet veien til kafeen, som ble arrangert av Norsk selskap for filosofisk praksis (NSFP). De fleste hadde ikke deltatt på en filosofisk kafé før, og ble derfor overrasket over at de selv skulle delta i dialogen, og ikke bare overvære noen andre som snakket seg imellom. Men etter den snaut to timer lange kafeen var tilbakemeldingene at det hadde vært en positiv overraskelse.

En filosofisk kafé er en gruppesamtale der deltakerne bestemmer temaet i form av et spørsmål, som så belyses og forsøkes besvart av deltakerne. Samtalelederen prøver å følge en filosofisk tråd og ikke en taleliste, og skal få fram deltakernes meninger og ikke sine egne.

For meg var det hyggelig å registrere nok en gang at deltakerne fant samteleformen verdifull, og at den fremmet refleksjon. Flere ville gjerne ha nye filosofiske kafeer, og jeg sa at jeg stiller opp hvis noen tar på seg et arrangøransvar.

Se omtale av kafeen på NSFPs Fadebook-side ved å klikke på lenken under..

Siste
Arkiv
Søk på tema
bottom of page