top of page

Bør vi gi til tiggere?


Romfolk som kommer hit til Norge for å tigge, setter oss i en moralsk skvis. På den ene side ønsker mange av oss ikke å gi fordi dette holder tiggerne fast i en tiggerrolle vi finner uverdig. Men på den annen side kan vi ikke være bekjent av å se dem forkomme mens de oppholder seg her. Deres fattigdom og nød blir høyst konkret, og noe vi vanskelig kan stille oss likegyldige til. Så hva bør myndighetene og hver enkelt av oss gjøre?

Dette filosoferte jeg om på et åpent møte i Human-Etisk Forbund våren 2014, og senere på Politihøgskolen etter å ha blitt invitert dit for å snakke om samme tema. I fjor sommer skrev jeg en kronikk om dette til forbundets medlemsblad Fri tanke (nettutgaven), som kan leses ved å klikke her.

Siste
Arkiv
Søk på tema
bottom of page